Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Az alábbi szállítási költségek csak az Egyéni vásárlókra érvényesek!


POSTAI CSOMAG:

2021. július 1-től érvényes Postai díjszabás alapján:

Csomagként Postán, MOL kúton, COOP boltokban átvétel:  1390.- Ft
20.000.- felett  1250.- Ft

Csomagként Postai házhoz szállítás: 1590.- Ft
20.000.- felett   1350.- Ft

 Utánvétes csomag (utólagos fizetés): +1,5%, de min. 200.- Ft  (ez a Postának kifizetett utánvét-kezelési díj)


FOXPOST CSOMAGAUTOMATA:

Előre utalás, vagy Bankkártyás fizetés esetén:

980.- Ft


Fogyasztó Barát

Fogyasztó Barát Honlap

Fizetési megoldás

Hírlevél

SSL2

 

Fogyasztó Barát

 

ÉVVÉGI LEÁLLÁS

ÉVVÉGI LEÁLLÁS

TOP termékek

Cikkek - Érdekességek
2016.11.27 17:07

Szex és Advent

 

 

Szex és Advent. Hogy illik ez össze?

Szerelemfotó: Pixabay


November 27. advent első vasárnapja, azonban ez ma már egészen mást jelent, mint pár éve, vagy évtizede. Ma már leginkább annak a jele, hogy ideje a fejünkhöz kapni: jön a karácsony, itt van már a következő kanyarban. Kezdődik a kapkodás, az idegesség, és az ajándékok utáni hajsza. Pedig az adventnek van egy egészen más jelentése, értelme is…

 

Adventi időszak korábban

A keresztény kultúrkörben a karácsonyt megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak az advent, ebben az időszakban szokás (volt) böjtöt tartani. Ez a négy hét az imádságok, önmegtartóztatás, a jótékonyság, és saját magunk bűntől való megtisztításának időszaka. Tilos zajos mulatságokat, hangos esküvőket tartani. Annyira régen sem volt szigorúan véve ez a böjti időszak, mint a Húsvéti, de ettől még komoly előírásai voltak és vannak még annak is, hogy mikor és mit lehet enni. Az adventi böjt a 20. század közepére kikopott a mindennapjainkból, ma már csak az igazán vallásosak gyakorolnak önmegtartóztatást ebben az időszakban.

 

 

Adventi időszak manapság

Mostanában, bármennyire is szörnyen hangzik, csak üres frázis az adventi időszakot a befelé fordulás, a másokra odafigyelés és adakozás, az ünnepre való felkészülés örömteli időszakának titulálni. Sajnos a mostani életvitelünk nem engedi meg a lassítást, az egyház pedig a többségünknek az utolsó, aki megmondhatja, hogy mit tegyen és leginkább, hogy mit ne tegyen. Az adventi időszak kezdetekor nagyjából a pánik kezdődik, hogy kinek és mit vegyünk, ráadásul sok munkahelyen is ekkor kezdődik az év végi hajrá, elmarad az elcsendesedés, a lelassulás.

És mi a helyzet a szexuális önmegtartóztatással? Nos, legtöbbünknek talán eszébe sem jut, hogy a böjti időszakba ez is beletartozik. Ám mielőtt a szívedhez kapnál, hogy milyen vétkesek is vagyunk, nézz végig a családfán: hány szeptemberi születésű rokonod, felmenőd van? Ők nagy valószínűséggel az adventi időszakban fogantak, vagyis ezt már a régi időszakban sem tartották be teljesen…


 

Adventi időszak, és ami utána van

karácsony

fotó: desktopwallpapers4.me

A téli szünetben veszik ki az emberek az éves szabadságuk jelentős részét. Két ünnep között a munkahelyeken jobbára a fű se nő, mindenki otthon, a szeretteivel tölti az idejét. Vagyis mondhatjuk, hogy az adventi elcsendesülés áttevődött a karácsony utáni időszakra, amikor már lekerült a vállunkról a főzés, ajándékvásárlás, takarítás terhe, minden ragyog, tele a hűtő, és végre kifújhatjuk magunkat. Hamar sötétedik, kint hideg van, a szerencsésebbek ki sem dugják a lábukat a lakásból. A két ünnep közötti hosszú, munkától mentes napokban jobban egymásra hangolódnak, lenyugszanak a párok. Kicsit olyan, mint amikor hétfőnként adásszünet volt a televízióban. Nem csoda, hogy ekkor elég sok gyerek fogan meg ;)

 

 

Szexis ötlet az adventi időszakra

Ha már advent, akkor adventi naptár: csinálj felnőtt naptárat, a párod biztos díjazni fogja! Készíts kicsi dobozokat, és ragaszd össze őket úgy, hogy ki lehessen nyitni őket egyenként. szerelmi programok naptárbanSzámozz meg minden dobozkát és a belsejébe rejts el meglepetéseket. Előtte gondold át a havi fix programokat és ennek megfelelően helyezd el a meglepetéseket: ki-ki a vérmérséklete és a libidója szerint válogathat az ajándékok között. Lehet benne masszázs, romantikus páros habfürdő, fürdetés, szuper vacsi, „teperj le” nap. Apró tárgyi ajándékokat, kicsi csokikat, programokat is tehetsz be a pihenő napokra. Ha ezt megcsinálod, nem is fog más ajándékot kérni, csak azt, hogy az év hátralevő részében minden napra legyen egy dobozkája ;)

 

szerző: Nagy Tímea -birge-

 

Ha tetszett a cikk, kérlek kattints ide!

 

 

 

Még több érdekesség

 

 

Képek: Pixabay; Desktopwallpapers4; Ingimage

 

ILLUSIONBOXER KFT. Minden jog fenntartva!