Cikkek - Érdekességek

Milyen legyen az egészséges fehérnemű?

2016.08.28 08:35

 

 

Milyen legyen az egészséges alsónemű?

 

 

Egészséges fehérnemű

 

Egy ember átlagosan 300 ezer órát, azaz 35 évet tölt el az életéből alsónadrágban, fecskében vagy boxerben. De talán kevesen gondolják, hogy ezek a fehérneműk akár egészségünkre is veszélyesek lehetnek. Nem elegendő csak a formára, fazonra ügyelni. Az egészséges fehérneműk legfontosabb tulajdonsága, hogy testbarát alapanyagból készülnek.

 

 

 

Ezeknek az alapanyagoknak minél nagyobb százalékban pamutot kell tartalmazniuk. Fazontól függően szükséges valamennyi minimális műszál adalék hozzáadása, mivel a műszál biztosítja, hogy a kelme fényes legyen és hozzáidomuljon a testhez.
A legtöbb olcsó piaci vagy tömegtermék sok, 20% feletti műszálat tartalmaz, ezért nem engedi a bőrt lélegezni, sőt irritálja is azt. Testünk intim részei érzékenyek a műszálra, ezért sokszor be is gyulladhatnak.

 

A rossz alapanyagú, kétes eredetű festékkel kezelt , nem szellőző fehérneműk meddőség kialakulását
is okozhatják. (lásd a GREENPEACE vizsgálati eredmény)

A fehér, érzékenybőrű nőknek, férfiaknak különösen oda kell figyelniük arra, hogy milyen alsóneműt viselnek, ugyanis náluk nagyobb a valószínűsége a gyulladásnak.

 

De milyen választék áll a férfiak rendelkezésére?

A férfiak körében ma a "boxeralsó" vezeti az eladási ranglistát, később divatba jött a nők bugyijához hasonló változat a slip, azaz a "fecske alsó".


De vajon melyiket ajánlja az orvos?

A herék már embriókorban éppen azért vándorolnak le az alhasból, hogy a testnél alacsonyabb hőmérsékletű helyen legyenek. Ezért a túl szoros alsónadrág viselete súlyos következményekkel járhat, hiszen nem teszi lehetővé a nemi szervek szabad mozgását, neki szorítja a heréket a combnak és ezek felmelegednek. A feszes fecskealsó tehát nagy melegben a férfiak nemzőképességét negatívan befolyásolhatja.

Létezik azonban olyan élethelyzet, mint például a sportolás, amikor kifejezetten ez a viselet ajánlott.
A fecske fazonú alsógatya, vagy a kifejezetten a sportoláshoz készült "SPORT boxeralsó" védi a heréket az extrém hatásoktól, sérülésektől.

 

alsónadrág - "fecske" fazon

 

A fecske fazonú alsógatya és a hagyományos, nagyapáink által is kedvelt bőszárú boxeralsó között átmenetet képvisel a testhez simuló, passzos boxeralsó. Ezt nyugodtan felvehetik a férfiak öltöny alá, vagy hétköznapi viselethez a farmernadrág alá. Fontos a magas pamut tartalma, hogy tudjon szellőzni és felszívja az izzadságot.

 

 Elegáns boxeralsó

 

Magyarország fehérnemű kérdésben még konzervatívnak számít, mert a női fehérnemű háromnegyede fehér színben, a férfi alsónemű 90%-a fekete vagy sötét színben fogy el. 

Magyarországon egy nő átlagosan évente öt bugyit vásárol, míg a férfiak négy alsónadrághoz jutnak.
De nem mindegy, hogy milyenhez. Hiszen ami divatos, az nem mindig egészséges. Ha túl szoros és bevág vagy gyenge minőségű, kétes eredetű, akkor inkább ne vásároljuk meg. Gondoljuk meg hol és mit veszünk.

Lehet-e tartós és egészséges viselet az a termék, amit szinte egy cérna áráért, 400-500 Ft-ért vesszük meg a piacon, vagy némelyik áruház turkáló asztalán?  Ugye, hogy irreális?

Felmerült már benned az a kérdés, hogy hol és kik varrhatják meg, ha ennyiért tudják árusítják azokat? 


Egészségünk megóvása érdekében inkább döntsünk a megbízható helyről vásárolt minőségi termék mellett. Keressük a minél több pamutot tartalmazó termékeket.


A minőséget garantálja Neked az  ILLUSION  

 

 

 

Tetszett a cikk

 

 

 

Még több érdekesség

 

 


Képek: Dreamstime.com

Védjegyek:

 

Természetes pamut alapanyag   Minőségi alapanyag

 

 

ILLUSIONBOXER Kft. | www.boxeralso.hu | info@boxeralso.hu
 Minden jog fenntartva!

Jogi nyilatkozat