Cikkek - Érdekességek

Alakformáló fehérneműk titkai

2016.11.17 09:48

 

 

Mi az igazság az alakformáló fehérneműk körül?

LEÍRÁSA

Azt hiszed, az alakformáló fehérnemű női dolog? Nagyon tévedsz: a férfiak legalább olyan hiúk, mint a szebbik nem, és ők is sokmindent megtesznek azért, hogy fessebbek legyenek.

 

Mai cikkünkben eláruljuk a legnagyobb titkokat a múltból és a jelenből!

 

 

Mióta világ a világ, mi, emberek elégedetlenek vagyunk saját magunkkal. A legtöbbünkben van némi hiúság, és ki-ki a vérmérséklete szerint próbál változtatni önmagán. A történelem során megismerhettünk néhány elvetemült megoldást, például megnyomorított, pici lábfejeket, a már-már zsiráfra hasonlító női nyakakat, az ajaktányérokat, vagy az ájulásig szorított fűzőket. Manapság többnyire már nem alkalmazunk ennyire drasztikus eszközöket, megelégszünk egy kis csalással, amik nem veszélyeztetik az egészségünket. Ilyenek például az az alakformáló fehérneműk...

 

 

Alakformáló ruhadarabok – férfiaknak!

Alakformáló fehérnemű férfiaknak

Az ilyen típusú fehérneműk hallatán a leghamarabb a nők és az ő fondorlatos kis praktikáik juthatnak eszünkbe: a hasleszorító bugyi, a push-up melltartó, a fenékemelő harisnya. Ha visszább megyünk a történelemben, akkor pedig azonnal megjelenik a fűző. De tudtad, hogy fűzőt nem csak a nők hordtak és hordanak? A férfiak fűzőviselése persze hétpecsétes titok volt – és manapság se verik nagydobra. Ők nem a darázsderék elérése végett hordták-hordják, a férfiak „fűzői” inkább csak slankítási célt szolgálnak. A régi időkben legtöbbször a kabát volt olyan erős anyagból, hogy az megakadályozta a pocak kitüremkedését. Ez most is hasonlóképpen működik, a különbség csupán annyi, hogy ma a férfiak körében inkább alakformáló atlétáról, derékövről vagy magasított szárú alsónadrágról van szó.

 

 

Alakformáló fehérneműk nőknek – régen és ma

alakformáló bugyi A hölgyek körében a darázsderék már évszázadok óta szépségideál, ennek érdekében a 18-19.század óta használják a fűzőket. Akkoriban a fűzők merevségét halcsontok beépítésével érték el, mára a derék összébb húzását, és a mellek megemelését műanyag, vagy acélmerevítős fűző végzi. Az ilyen, komolyabb fűzők már önmagukban is megjelenhetnek, kimondottan, mint felsőruházat.A fűzők mellett mostanában elterjedtebb és olcsóbb, tömeggyártásban készült, könnyen beszerezhető alakformáló fehérneműk nagyon erős gumírozással, és elasztikus anyagokkal tartják egyben a dolgokat. Ezek már nagyobb szabadságot biztosítanak viselőiknek, könnyebb felvenni, és annyira nem is szembetűnőek. Jótékonyan leszorítanak, megemelnek, átformálnak, és ruha alatt teljeséggel észrevétlen a jelenlétük.

 

Ezen felül természetesen mindkét nemnél előfordulhat a tartásjavítási céllal viselt gyógyászati fűző, mely kevésbé esztétikus ugyan, de semmiféleképpen nem lebecsülendő a fontossága.

 

 

Push up és más „hazugságok”

Persze az alak formálása nem áll meg a pocak elszorításával: melltartóból például már kifejezetten keresni kell az „őszintét”, ami nem tartalmaz plusz szivacs bélést, vagy nem rendelkezik push-up hatással. Léteznek már popsiemelő és pocakleszorító dresszek, lábformáló harisnyanadrágok, férfiaknak pedig olyan alakformáló atléta, ami a külső szemlélőben azt az illúziót kelti, mintha a viselője kidolgozott felsőtesttel rendelkezne. Ez azonban nagyon veszélyes víz akkor, ha az atléta alatt nincs más, mint csupán kidolgozott sörhas. Ezek külön-külön, illetve együttes alkalmazásakor bámulatos átalakulásokat eredményezhetnek. Azt viszont nem szabad elfelejtenie annak, aki ilyen trükköket szeretne alkalmazni, hogy, az igazság odaát van, és hogy mindenkit utolér – legkésőbb akkor, amikor ki kell bújni a ruhákból és felfedni igazi valónkat. Mi azt valljuk, hogy egy kis füllentés nem árt senkinek – például a csinos estélyi ruha alá egy alakformáló dressz – de az egészséges életmódnál és a rendszeres testmozgásnál nincs jobb alakformáló hatás!

 

Biciklizzünk együtt Mozogjunk

 

 

 

 

 

 

Még több érdekesség

 

Kiváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

Fotó: Pixabay, Printerest