Cikkek - Érdekességek

Hogyan tároljuk a fürdőruhát?

2016.09.19 09:02

 

 

5 tipp, hogy jövőre is dögös maradjon a bikini

 

Biztosan te is jártál már úgy, hogy egy vagyont költöttél a fürdőruhádra, de a következő szezonra teljesen szétment, ugye? Olvass tovább, mert a mai cikkben eláruljuk, hogyan bánj a bikinivel, hogy jövőre is csinos maradjon!

Fürdőruha

Bezárt a Balatonon a lángosos, lekerültek a Zimmer Frei táblák, elkezdődött az iskola, lapoztunk egy nagyot a naptárban… véget ért a nyár, a strandszezon. Ideje eltenni a fürdőruhákat… de hogyan?

Ismerős az érzés, amikor nyár elején boldogan előveszed a fürdőruhát, és már indulnál is a strandra, de recseg a gumija és azonnal kinyúlik? Vagy amikor felveszed, akkor jössz rá, hogy itt-ott megfoltosodott?

Ha neked is eleged van abból, hogy minden évben végig kell járnod az összes boltot, mire megtalálod álmaid fürdőruháját, ha vagyonokat költesz bikinire, mégis minden szezonban újat kell venned, akkor jó hírünk van: néhány apró „szabály”, ami segít megóvni a fürdőruha épségét és szépségét:)

 

 

 

De mire vigyázzunk majd ha még sokáig szeretnénk megőrizni a bikini szépségét?

A fürdőruhával kapcsolatban az a helyzet, hogy szinte minden roncsolja, amivel érintkezik: a klóros víz, a sós víz, a naptej, a homok, az UV-fény… gyakorlatilag a tárolás az egyetlen, ami nem árt neki, szóval ha most elteszed télire, azzal jót teszel az anyagnak!

Mindössze annyi a teendőd, hogy hideg, vagy langyos vízzel alaposan kimosod, kiöblíted (egy kis ecetet is tehetsz a vízbe, az segít a naptejet eltüntetni) és száradás után elteszed. Jöhet a tél!

Ha tavasszal mégis azt látod, hogy megint dobhatod ki a fürdőruhád, akkor nem a tárolást kell hibáztatni: ilyenkor csak „beérnek” a nyári hatások, vagyis azok a roncsolódások, amik korábban nem voltak látványosak.

fürdőruha3

5 dolog, ami roncsolja a fürdőruhát – ezeket kerüld nagy ívben!

 

1. Napolaj, naptej
Praktikus még otthon, vagy a nyaralóban bekenned magad, és legalább egy fél órácskát várni, mielőtt fürdőruhát húzol. Ezzel a textilt is kíméled (vannak olyan bikinik, amiken örökre meglátszik a naptej-folt), és a bőrödnek is jót teszel, hiszen ha kenekedés után azonnal a vízbe mész, már le is mosod a védelmet. Így végre van ideje felszívódni a napolajnak!

2. Vegyszerek
A klór, naptej, de még a mosószer és az öblítő is roncsolják a fürdőruhát. Használat után minél kevesebb vegyszerrel mosd ki, és hideg, vagy langyos vízzel öblítsd át alaposan, hogy minden kitisztuljon a szálak közül!

3. Meleg
Akár a nap melege, akár a tested melege éri, a bikinidnek egyik sem tesz jót. Csomagolj több bikinit jövőre a nyaralásra, két egymás követő napon ne viseld ugyanazt a fürdőruhát, hagyd legalább egy napig pihenni, regenerálódni az elasztikus szálakat!

4. Érdes felületek
Ha homokra, betonbuckára, kavicsra ülsz, érdemes egy pokrócot tenni a popsid és az érdes felület alá, mert ez is roncsolhatja a fürdőruhát. Meg neked sem túl kényelmes…

5. A silány minőség
Sajnos a fürdőruhára is igaz, hogy olcsónak híg a leve: a gagyi minőség akkor is tönkremegy jövő nyárra, ha a lehető leggondosabban bánsz vele:( A fehérneműhöz hasonlóan a fürdőruha esetében is érdemes odafigyelni az alapanyagra, a minőségre és a tartósságra, ha nem akarsz minden évben új szettet venni!

 

A fürdőruhádnak kellemes téli álmot kívánunk, neked pedig kitartást: már csak 9 hónap van a következő nyárig!

 

 

 

Ha egyetértesz a cikkben leírtakkal, kérlek kattints ide!

 

 

Még több érdekesség

 

Kiváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

 

Szerző: Nagy Tímea - birge -

www.webszovegek.hu

fotó: Printerest

 

A fürdőruhák használatával kapcsolatban Pap Ágnes, az Angelina Fehérnemű melltartó szakértője segített nekünk.