5 etikett tanács bizonytalan férfiaknak

Egy kis etikett férfiaknak I.

2016.02.28 09:04

 

 

Hölgyeket engedjük előre, vagy mégsem?

 

Ha felmerül a kérdés, kit engedjünk előre az első és legegyértelműbb válasz: a szebbik nemet.
De vajon minden esetben így van?

 

 Etikett boxeralso.hu

A hölgyek előreengedése szép és udvarias gesztus. Nagyon érdekelt, honnan ered és milyen idős lehet ez a szokás. Sajnos semmit sem találtam, ezért felállítom a saját elméletemet, amivel Kedves Olvasó, be kell érned. Én úgy gondolom, a gesztus értékén túl a biztonságot próbáljuk meg garantálni. Akit előreengedünk kevesebb ideig van az adott 'kényelmetlen' és 'veszélyes' szituációban, vagy éppen ellenkezőleg, mi mérjük fel a terepet az előre nem engedéssel, hogy biztonságos-e.

Az előreengedés egy sokak szerint idejétmúlt, zavarba ejtő és anakronisztikus szokás. Én - bár nevezzenek ódivatúnak - hiszek a társasági viselkedés szabályaiban, és az illem szerepében. Azt is gondolom, hogy nem kell túllihegni ezt az egészet.

Számomra egy ajtó kinyitása és a nők előreengedése nem több, mint egy egyszerű udvariassági gesztus, nem pedig a nők inkompetenciájának kiemelése az ajtók kinyitásának műveletében.

Lássuk hát a néhány vonatkozó szabályt.

 

 

1. Csak ésszerűen

 

 

etikett autóból kiszálláshoz

 

Alapvetően tényleg a nőket, idősebbeket, vendégeket vagy magasabb beosztásúakat engedjük előre, nyitjuk ki nekik az autó ajtót, mindig ők az elsők.
Az összes többi pont a kivételes esetekről fog szólni.

 

 

2. Befelé nyíló ajtók

 

Befelé nyíló ajtó  www.boxeralso.hu

 

 

A hétköznapjainkat nem túlzottan meghatározó brit királyi udvar által követett etikett szerint nő nem fogja meg a kilincset. Ezt a mi életünkre alkalmazva a befelé nyíló ajtók problémájában látom.
A befelé nyíló ajtót a férfi kinyitja, belép rajta, visszafordul -hogy ne álljon háttal a nőnek akit beenged- beengedi és mennek a dolgukra.

 

 

3. Nyilvános helyek

 

etikett, férfi menjen előre?  www.boxeralso.hu

 

Étterem, bár, kocsma, akármi. A férfi lép be először, akit a hölgy követ. Ha többen vannak a társaságban, egy férfi bemegy, őt követik a hölgyek, utánuk következik a társaság többi férfi tagja.
A nyilvános helyről történő kilépésnél ugyanez a helyzet.

 

4. Lift...

 

>>> Tovább a teljes cikkhez

 

 

 

 

Még több érdekesség

 

Kiváncsiak vagyunk a Te véleményedre is!

forrás: www.businessandcafe.blog.hu